Friday, January 18, 2013

Biografi pemain: Antonio Adan - Pemain fokus dan serius di Real Madrid

Penjaga gol Real Madrid, Antonio Adan.
Biodata:
Nama: Antonio Adan
Nama Penuh: Antonio Adan Garrido
Kelab: Real Madrid
Posisi: Penjaga Gol
No. Jersi: 13
Tempat Lahir: Madrid, Spain
Tarikh Lahir: 13 Mei 1987
Berat: 92 kg
Tinggi: 190cm
Kerakyatan: Spain

Kerjaya Bola Sepak:
- Real Madrid C (2004-2006)
- Real Madrid Castilla (2006-2009)
- Real Madrid (2009-sekarang)

Pencapaian dan Anugerah:
- La Liga: 2011/12
- Spanish Super Cup: 2012
- Copa del Rey: 2011
- Under-19 European Championship (2006)

Mengenai Antonio Adan:
Antonio Adan merupakan bakat yang digilap melalui akademi bola sepak di Real Madrid. Pernah menjadi kapten pasukan Real Madrid C dan Real Madrid Castilla dan kini merupakan penjaga gol rasmi ketiga pasukannya.

Menjadikan Paco Buyo sebagai idola tetapi role model kerjayanya ialah Iker Casillas. Jika tidak menjadi pemain bola sepak, Adan mungkin berkerja dalam bidang IT atau sebagai bomba. Warna kegermarannya ialah kuning dan spageti menjadi makanan kegemaran. Bila anda lihat dia memasuki padang, dia akan melangkah dengan kaki kiri terlebih dahulu.

Sumber: Real Madrid C.F Official Site

1 comments:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

  Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Setiap komen akan memberi backlink kepada anda. Sila komen pakai otak manusia yer...

Cerita Blogger