Friday, June 27, 2014

Uruguay akan boikot Piala Dunia selepas pengharaman Suarez oleh Fifa

Akibat daripada tindakannya menggigit pemain Itali, Chiellini, dalam perlawanan ketiga peringkat kumpulan malam semalam, Fifa telah mengambil tindakan drastik terhadap Suarez dengan mengharamkannya daripada menyertai sebarang perlawanan bola sepak selama empat bulan termasuklah sembilan perlawanan antarabangsa.
Rakan sepasukan Uruguay kurang senang dengan pengharaman Suarez


Ekoran daripada tindakan Fifa tersebut, Uruguay dikatakan bakal memboikot Piala Dunia Brazil. Mereka mungkin akan menarik diri dari saingan peringkat kalah mati 16 pasukan terakhir menentang Colombia. Perkara ini tersebar luas selepas seorang pemberita Colombia telah memuat naik status berikut di laman Twitter.
In English translation, "Delegate of Uruguay said that selection of that country would be even thinking about no show, after sanctions against Suárez.".

Jika benar Uruguay menarik diri, kemungkinan besar pasukan tempat ketiga kumpulan D iaitu Itali akan menggantikan slot tersebut. Atau mungkin juga Fifa akan memberikan kemenangan percuma kepada Colombia sekaligus menempah tiket ke suku akhir.

Anyway, tindakan menggigit ini memang tidak wajar dilakukan oleh Suarez...patutnya dia dapat terus kad merah. Kalau dia gigit ayam goreng, tak pe lah..ini dia gigit bahu orang...nasib baik dia bukan dracula.


0 comments:

Post a Comment

Setiap komen akan memberi backlink kepada anda. Sila komen pakai otak manusia yer...

Cerita Blogger