Monday, January 6, 2014

Rozaimi Abdul Rahman bakal perkuat skuad Sabah

Rozaimi A Rahman

Nampaknya skuad Badak ini mendapat suntikan baru untuk mengharungi saingan Liga Perdana Malaysia yang akan memulakan tirai tidak lama lagi. Kehadiran semula anak jati Sabah yang juga merupakan pemain Harimau Muda, Rozaimi Abdul Rahman, diyakini mampu melonjakkan Sabah ke Liga Super 2015.

Milomir Seslija

Hal ini pastinya mengujakan jurulatih baru Sabah, Milomir Seslija, yang juga bekas pemain import ketika skuad negeri itu berada di zaman kegemilangan sekitar tahun 1990an dan pernah memenangi Piala FA. Berikut adalah reaksi Seslija seperti yang dilaporkan dalam myMetro

“Sabah kali ini mempunyai barisan pemain yang berkualiti dan saya percaya dengan kombinasi pasukan yang semakin mantap, harapan untuk melihat Sabah kembali menyengat pasti tercapai.
“Kami juga akan melakukan yang terbaik untuk tidak menghampakan penyokong dan menjadikan musim ini lebih baik berbanding tahun lalu,” katanya selepas perlawanan persahabatan menentang Sarawak di Stadium Likas, kelmarin.

Dalam perlawanan menentang Sarawak kelmarin, Sabah menang 1-0. Pastinya para penyokong Sabah sudah tidak sabar untuk melihat aksi skuad Badak ini dalam saingan sebenar Liga Perdana yang bermula pada 18 Januari 2014 ini dan berharap agar mereka akan naik ke Liga Super musim depan.


0 comments:

Post a Comment

Setiap komen akan memberi backlink kepada anda. Sila komen pakai otak manusia yer...

Cerita Blogger